iCAL 2.0 robí štandardizáciu inteligentnejšou a menej často potrebnou ako kedykoľvek predtým.  Prístroje vybavené iCAL 2.0 umožňujú vykonať jednovzorkovú štandardizáciu za menej ako 5 minút. iCAL 2.0 štandardizácia zaisťuje stabilný výkon počas celého pracovného dňa a softvér pomáha udržiavať rovnako stabilné výsledky bez ohľadu na zmeny teploty.

iCAL 2.0 automaticky vykonáva všetky potrebné korekcie na začiatku každého jedného merania – to zaisťuje ten najlepší možný analytický výkon. S touto neuveriteľnou analytickou stabilitou môže byť štandardizácia potrebná len raz denne.

V porovnaní s konvenčnou štandardizáciou – tá vyžaduje meranie niekoľkých vzoriek pre každú jednotlivú bázu. Tento proces je však zameraný na „odhadované“ zmeny na odozvu optického systému a neobnoví optický systém do pôvodného stavu ako to je pri iCAL 2.0. Iní výrobcovia síce môžu tvrdiť, že dokážu vykonať štandardizáciu jednou vzorkou, ale v skutočnosti s najväčšou pravdepodobnosťou používajú formu typovej štandardizácie, ktorá optimalizuje kalibrovanú analytickú metódu pre veľmi špecifický a obmedzený rozsah koncentrácie.

Exkluzívny patent firmy SPECTRO – iCAL 2.0 udržuje optický systém a kalibrované analytické metódy v nezmenenom pôvodnom stave, ktorý je ekvivalentom stavu, keď prístroj opustil výrobnú fabriku. To znamená, že bez akýchkoľvek ďalších zásahov sú všetky kalibrované analytické metódy v stálom optimálnom pripravenom stave a poskytujú správne analytické výsledky pre všetky prvky v celom kalibračnom rozsahu. A to všetko iba zmeraním jedinej vzorky pre všetky bázy!

 


Ďalšie detailnejšie informácie o iCAL 2.0 nájdete vo videu: https://go.spectro.com/video/ical20